Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) остро осъжда разпространението на език

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) остро осъжда разпространението на език
Коментари Харесай

ПП-ДБ: „Възраждане“ ясно да заявят дали се разграничават от човеконенавистната пропаганда

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) остро осъжда разпространяването на език на омразата, апели за принуждение и хомофобия, и приканва ДАНС, ГДБОП и Прокуратурата съзнателно да проверяват, показват от обединението в своя позиция, оповестена на уеб страницата им.

„ Вместо да подават сигнали против хора, които алармират за закононарушение, „ Възраждане “ ясно да заявят дали се разграничават от посланията на човеконенавистна агитация “, приканват още от ПП-ДБ.

Във връзка с инспекция на прокуратурата ПП-ДБ приканва Политическа партия „ Възраждане “ да прекрати тактиката
„ офанзивата е най-хубавата отбрана “
и ясно да съобщи мнението си за публикувания в Телеграм групата с име „ Възраждане “ колаж с апел за принуждение и антисемитизъм, пишат още от обединението и разясняват, че смятат за форма на напън изявлението на Костадин Костадинов, включващо опасност за ответен сигнал против основателите на сигнала. Всеки, станал очевидец на закононарушение, е задължен да алармира органите на реда. Обратното е безучастие, считат от ПП-ДБ.

Оттам показват, че единствено за последните месеци
„ Възраждане “ са инициирали
няколко невиждани апела за принуждение и ограничение правата на хората в България. Като стартираме от възпрепятстването на свободното придвижване и закани против жители при осъществяване на кино прожекция; минем през насилственото прекъсване на Явор Божанков и Манол Пейков да изразят като народни представители мнението си от трибуната на Народното събрание; минем през невижданите персони офанзиви против Даниел Лорер, по които е заведена тъжба в Комисията по дискриминация; прибавим апелите за навлизане в Народното събрание; и не на последно място напомним арогантното разпространяване на неистини и всяване на боязън, че български жители ще бъдат изпращани в Украйна и голям брой случаи на разпространяване на дезинформация и лъжи, допълват от ПП-ДБ.

Според обединението неразбиране буди фактът, че президентът до момента не е изказал мнение по държанието на „ Възраждане “, макар честите си мнения на политическата обстановка в България, и питат за какво.

Цялата мощ на закона следва да се употребява в отбрана на правото на всеки български жител за живота, достолепието и правата на личността, както повелява Конституцията и Всеобщата декларация за правата на индивида на Организация на обединените нации.

Призивите към закононарушение и толерирането на закононарушения са закононарушения сами по себе си.

Висша полезност на демокрацията е свободата на словото и плурализъм в политическия набор, само че в основата ѝ стои
върховенството на правото и справедливостта.
Няма да допуснем корист нито с върховенството на закона, нито с насилието над който и да е български жител, означават още от ПП-ДБ.

Миналата седмица организацията на евреите в България „ Шалом “ подаде сигнал до Софийската районна прокуратура против партия „ Възраждане “ поради обява в обществената мрежа Телеграм.

Лидерът на политическата мощ Костадин Костадинов разяснява, че колажът в обществена мрежа, поради който „ Шалом “ подаде сигнал в прокуратурата против партия „ Възраждане “, не е в формалния канал на партията.

След това Софийската градска прокуратура разпореди инспекция във връзка сигнала от Сдружение „ Организация на евреите в България „ Шалом “, в който има изказвания за осъществени закононарушения.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР